HEERHUGOWAARD - Over liefde en vriendschap is de titel van het programma waarmee Guido dit jaar langs de podia trekt. Een thema wat volgens hem in deze periode van verruwing, verharding en geweld meer dan ooit op zijn plaats is.

Guido zingt Nederlandstalige liedjes die hem raken en weet daardoor, op zijn beurt, z’n publiek te raken. Liedjes van Jules de Corte, Toon Hermans, maar ook van Ramses Shaffy, Jacques Brel, Robert Long, Boudewijn de Groot en Brigitte Kaandorp.

OPTREDENS
Vanaf 2011 treedt Guido regelmatig op. Op allerlei verschillende locaties, waaronder ook Alzheimercafé’s en andere gezondheidszorginstellingen, want de liefde voor de zorg, waarin hij zolang werkzaam is geweest, zal hem nooit meer loslaten. Samen met zijn vaste begeleider - pianist Hans Boorsma - brengt hij een programma dat bestaat uit de allermooiste Nederlandstalige liedjes. In 2012, 2016, 2017 en 2021 stond hij in de Grande Finale van het ‘Nationaal Ouderen Songfestival’. Op 29 mei 2022 staat hij opnieuw, met 16 andere kandidaten in de Grande- Finale van dat songfestival in DeLaMar Amsterdam. In 2018 was Guido deelnemer aan The Voice Senior en behaalde daar de halve finale.

HANS BOORSMA – PIANO
Hans Boorsma bespeelt sinds zijn vijfde jaar piano en sedert zijn twaalfde jaar het kerkorgel.
De bekende Amsterdamse organist Piet van Egmond, legde de basis voor Hans zijn carrière. Zowel het kerkorgel als de vleugel of piano wordt met veel enthousiasme bespeelt.

Na zijn diensttijd bij de Koninklijke Marine werden de eerste schreden in de muziekindustrie gezet bij muziekhandel Spanjaard, de start van een commerciële/ muzikale carrière. Het populaire lied kwam op de voorgrond als vertegenwoordiger/ demonstrateur bij orgelfabriek Eminent te Bodegrave. Aansluitend werkte hij bij Yamaha Musical Instruments. Deze ervaringen, zowel commercieel als muzikaal waren de opmaat om in 1989 een eigen bedrijf te starten, met import en verkoop van vleugels en piano's en het verrichten van technisch onderhoud aan deze instrumenten.

Na dit arbeidzame leven is er nu een moment om uitvoerend musicus te zijn. Pianist in hart en nieren begeleidt Hans Boorsma Guido Lamm bij zijn optredens.