ALKMAAR - De komende weken staan er prachtige producties bij Victorie op de agenda, zowel in de zalen als op het dakterras. Met de skyline van Alkmaar op de achtergrond en een zonnetje op je bol is een evenement op het dak van Victorie een bijzondere gebeurtenis.

Een volle agenda

Op 27 augustus betreedt Ian Siegal het dak voor een goede dosis blues. Hij wordt momenteel gezien als een van de meest overtuigende blues muzikanten uit de UK sinds de grootheden uit de jaren 60. Bezoekers van het concert kunnen ook een heerlijke vis, vlees of vegetarische barbecue maaltijd bijboeken. Een dag later staat zangeres MEROL op het dakterras met haar catchy Nederlandstalige songs vol zelfspot. Op dit moment heeft ze een zomerhit te pakken met ‘Je Vais Vite’ (op de Campingdisco).

Zaterdag 29 augustus staan Paceshifters met hun jaren 90 geïnspireerde grunge maar liefst met twee shows op het dakterras en op zaterdag 5 september kunnen bezoekers in de buitenlucht genieten van eigentijdse soul met Jennie Lena en een fantastische band tijdens Soul Connection.

Het weekend van 4 september presenteert Victorie tevens vijf acts tijdens Showman’s Fair Alkmaar. Steffen Morrison, Yori Swart, Sterre Weldring en Daisy Correira treden op in open tenten tegen het sfeervolle decor van de Alkmaarderhout en op zaterdagavond vindt op locatie een speciale editie van Soul Connection plaats. In de grote zaal van Victorie kun je hetzelfde weekend genieten van Candy Dulfer met ‘Sax, Candy & Rock ’n Roll’, een optreden met veel sax, maar ook met mooie verhalen over het leven on the road en de samenwerking met Prince.

Een veilige avond uit Podium
Victorie volgt alle richtlijnen van het RIVM en houdt zich strikt aan alle geldende protocollen. De zalen en het dakterras van Victorie zijn tijdens alle evenementen sfeervol ingericht met tafeltjes voor twee personen. Bezoekers kunnen met een hapje en drankje op tafel genieten van een mooi programma. Voor wie verlangt naar een veilige avond uit, is het hele programma te bekijken via www.podiumvictorie.nl.

Victorie tijdens de lockdown
In de periode van 12 maart tot 1 juni sloot Podium Victorie op last van de landelijke overheid noodgedwongen de deuren. Achter de schermen is hard gewerkt om alles conform het nieuwe protocol gereed te maken voor een heropening. Daarnaast heeft Victorie de “Deurmatsessies” in het leven geroepen.

Hiermee gaat Victorie op bezoek bij lokale artiesten thuis om ze in deze gekke tijd tóch een podium te bieden. Elke week verscheen een nieuwe aflevering online, waarbij lokale artiesten een nummer op hun deurmat speelden. Tijdens de lockdown streamde Victorie ook de populaire popquiz en ontwikkelde het podium een webshop met Victorie-merchandise, waaronder een speciaal hardloopshirt met “Hou Vol”.

Victorie na de lockdown

De opluchting was groot toen per 1 juni de deuren weer open mochten. Dertig gelukkigen melden zich voor Tim Knol en thuis werd de livestream door 275 huishoudens bekeken. Ook de maandelijkse popquiz en de grote Pinkpopquiz werden online gestreamd. Lokale band Van Huys Uit verzorgde twee shows in de grote zaal. Per 1 juli volgden concerten met een capaciteit van maximaal 90 bezoekers, met onder andere Tangarine, Bo Saris, Van Huys Uit en 3FM met live optredens van Indian Askin en Goldband en live uitzending op alle kanalen van 3FM.

Victorie nodigde de collega-instelling Artiance uit om de hele maand juni en begin juli gebruik te maken van de ruimtes. Zo konden optredens en repetities gewoon doorgaan. Hoogtepunt was het jaarlijkse Drumfestival op het grote podium begin juli.