HEERHUGOWAARD - Het tweedaagse evenement Popweekend Dijk & Waard kan dit jaar niet plaatsvinden op De IJsbaan in ’t Kruis. In overleg met de gemeente heeft de organisatie besloten het festival éénmalig te verplaatsen naar de velden van WMC op Sportpark de Vork in Heerhugowaard.


De staat van het grasveld van IJsbaan in ’t Kruis is helaas op dit moment zo slecht dat een evenement organiseren momenteel niet mogelijk is. De oorzaken liggen in het drukke gebruik van het terrein na Corona eind 2021 en heel 2022 en de overvloedige regenval van de laatste maanden. Ook wil de organisatie geen risico nemen omdat er dit jaar ook nog meerdere evenementen gepland staan op die locatie en het veld ook gebruikt wordt door kinderen als voetbalveld.

In samenwerking met de gemeente is de afgelopen dagen gezocht naar een alternatieve locatie en die is gelukkig gevonden. Voetbalclub WMC was enige weken genoodzaakt te stoppen, waardoor de velden en accommodatie op dit moment niet gebruikt worden. Hierdoor kunnen deze eenmalig dienen als evenement-terrein.

Dennis Luken namens Popweekend: “We vinden het natuurlijk ongelofelijk jammer dat we dit jaar niet terecht kunnen in ’t Kruis, maar zijn toch ook blij met de oplossing. Ook op het hoofdveld van WMC kunnen we een prima evenement draaien, alle voorzieningen zijn aanwezig. De verplaatsing heeft geen gevolgen voor de bezoekers, alleen dat ze naar een andere locatie zullen moeten fietsen. Het veld ligt er prima bij en het terrein is natuurlijk bekend en qua indeling ook prima geschikt als evenement-terrein”.

De kaartverkoop voor Popweekend is in volle gang. Gedurende het tweedaagse evenement zullen onder andere The Dirty Daddies, Broederliefde, Bizzey, Mart Hoogkamer, Wolter Kroes en The Partysquad optreden. De super early bird en early bird kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Reguliere tickets (€ 34) gaan ook snel richting uitverkocht, maar zijn nog te koop via www.popweekenddijkenwaard.nl. Vanaf 5 mei start de kaartverkoop van de laatste range tickets, de late bird (€ 38).


Popweekend Dijk & Waard 2023

Datum: vrijdag 12 en zaterdag 13 mei 2023

Locatie: Sportpark de Vork, HEERHUGOWAARD (velden WMC)

De Vork 9, 1704 BX Heerhugowaard

Tijden vrijdag; terrein open om 17.00 uur

Tijden zaterdag, terrein open om 15.00 uur

Leeftijd: 18 plus


Met optredens van:

Vrijdag 12 mei: BARCODE XXL

Broederliefde

Bizzey

Partysquad

Team Rush Hour

K-Liber

Jasha Rudge

Rowan Pierot en meer.


Zaterdag 13 mei: Meezingspektakel

The Dirty Daddies

Mart Hoogkamer

Wolter Kroes

Het Feestteam

Martijn Fischer Zingt Hazes

Wesley Bronkhorst

Het Foute uur van Q Music

De Crossband

Presentatie: Henk Naber

http://www.popweekenddijkenwaard.nl/