BROEK OP LANGEDIJK - Dag in, dag uit. Het werk ging altijd door voor de tuinder. Het tuindersbestaan was dan ook niet altijd een rijk bedeeld leven. Tuindersgezinnen moesten vaak op de centen letten. Het bedrijf kwam op de eerste plaats. Maar wie is nu eigenlijk de vrouw naast de tuinder? Wie is de persoon die het huishouden draaiende hield en meehielp op het land?

Deze week is de tijdelijke tentoonstelling: ‘De Tuindersvrouw’ geopend in in Museum BroekerVeiling. De tentoonstelling neemt je mee in het leven van de tuindersvrouw in 1900. Verspreid over vier thema’s kun je een kijkje nemen in haar wereld. De vier thema’s zijn Kleding, Huishouden, Koken en Vrije tijd.

In samenwerking met Liesbeth Wever, bestuurslid van Vereniging Behoud Westfries Kostuum, en de museumcommissie van Museum BroekerVeiling is het idee ontstaan om een tijdelijke tentoonstelling te maken. Hierbij is gefocust op de hard werkende tuindersvrouw. Zo neemt de bezoeker een kijkje in haar keuken, de gaderobe, het huishouden en wat ze allemaal doet in haar spaarzame vrije tijd.

Een tentoonstelling die leuk, leerzaam en ook nog lekker kan zijn. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met april 2021. Kijk op de website voor de actuele openingstijden en coronamaatregelen: www.broekerveiling.nl