ALKMAAR - Afgelopen zondag was de eerste rondleiding op de enige natuurbegraafplaats van Noord Holland in Alkmaar. Tussen het hoge gras wandelen naar de schapen. Op de heuvel genieten van het mooie uitzicht op de duinen. De wind die met de planten speelt zodat je een zacht geritsel hoort. In de lucht zie je een torenvalk bidden en in het meer zwemmen er zwanen en ganzen met hun pulletjes. Ondertussen vertelt de gids van de natuurbegraafplaats over natuurbegraven en een groene uitvaart.

Elke eerste en derde zondag van de maand start er om 11 uur een groepsrondleiding vanaf de parkeerplaats. Om rekening te houden met de maatregelen in deze bijzondere tijd is aanmelden via de website verplicht. Door de maximale groepsgrootte van 10 deelnemers kan iedereen afstand houden van elkaar en is de gids toch goed verstaanbaar.

De deelnemers aan de eerste rondleiding waren enthousiast: “duidelijke uitleg en verrassende verhalen”. ‘Het was heel prettig om aansluitend een kopje koffie of thee met elkaar te drinken en nog vragen te kunnen stellen”. Heeft u ook zin om een keertje mee te wandelen? Aanmelden kan via de website: www.geestmerloo.nl/rondleiding