De meeste bootjes liggen nu nog afgedekt in het water of op of in de winterstalling op de kant.
Het is wachten op het voorjaar waar de meeste bootbezitters en watersportliefhebbers naar uitkijken!
Dan gaan de boten weer te water en begint een nieuw vaarseizoen.


Dat betekent dat in de eerste maanden van het jaar weer traditioneel veel geklust wordt.
Schoonmaken, poetsen, misschien een setje nieuwe fenders om de boot weer helemaal spik en span te maken.

Ligt de boot dan eenmaal in het water dan is het wellicht het goede moment om uw digitale waterkaart eens onder

de loep te nemen, of als u die niet heeft deze, in combinatie met een kaartplotter aan te schaffen. Want een digitale waterkaart wijst u de weg op het water, laat u de diepte zien en berekend voor u de snelste route van A naar B, rekening houdend met de fysieke eigenschappen van uw schip!

De wereldwijde #1 op het gebied van digitale waterkaarten is de Navionics waterkaart.
Navionics levert waterkaarten voor kaartplotters en MFD’s (ulti Functional Displays) voor o.a. merken als Raymarine, Garmin, Simrad, Humminbird, Lowrance en nog veel meer merken.

De Navionics+ waterkaarten herbergen allen hun eigen gebied. De grootte van de ze gebieden verschillen. De Navionics+ waterkaart regular is een kaart met daarop een relatief klein gebied.
Zo is de Navionics Digitale binnenwaterkaart Nederland een kaart die Nederland plus de wadden, België een klein stukje van de Franse kust tot een stukje Duitsland en Denemarken omvat. De meest verkochte binnenwaterkaart van Nederland en België.

Het voordeel van zo’n Navionics Regular kaartje is niet alleen en mooi afgebakend gebied maar zeker ook de prijs!

Vaart u meestal op het binnen- of kustwater van Nederland? Maar bent u in de zomer bijvoorbeeld op vakantie in Spanje, de Italiaanse bloemenriviera of Frankrijk? Dan kiest u voor een Large variant die ook deze gebieden kan weergeven op uw kaartplotter.
Functies als Auto-routing, dieptelijnen, advanced map options maar ook community edits zijn standaard features van de Navionics+ waterkaart.

(Sport)vissers die graag de bodemstructuren duidelijk willen zien kiezen meestal voor de Navionics Platinum plus kaart. Deze heeft een aantal extra toevoegingen die dit mogelijk maken.
Denk aan Relief shading, Sonarchart shading tot zelfs 3D onderwaterview!

Heb je eenmaal een kaart aangeschaft? Dan heb je na registratie en jaar lang recht op gratis updates!
Wilt je meer informatie over Digitale waterkaarten of heb je vragen over de Navionics waterkaart?
Bel dan met de grootste Navionics Dealer van de Benelux, NauticGear.nl. Zij kunnen je helpen aan de juiste kaart voor uw kaartplotter en geven graag advies op maat.

Veel vaarplezier!