Het stilvallen van een boot – en zeker met een motorboot is écht níet léuk! Dat brengt veel angst met zich mee, want je bent op dat moment stuurloos. Je kunt niks, je bent overgeleverd aan de stroming, de wind en aan je medewatersporters. Wat kun je doen?


Ten eerste is het hopen dat er iemand voorbijvaart die jou veilig aan de kant brengt. Heb je pech - en vaart er niemand voorbij, dan kunnen schades ontstaan, omdat je niet weet waar je tegenaan vaart of waar je uitkomt. Maar dan lig je daar – en dan? We nemen even een zijspoor. Wat doe je met pech met de auto? Iedere Nederlander weet: dan bel je de wegenwacht. Pech kan iedereen overkomen. Oké, je hebt minder kans als je jouw auto goed onderhoudt, maar toch overkomt die categorie ook weleens autopech.

Redder in nood op het water
Martijn de Sonnaville, directeur van Botenwacht, dé pechhulp van boten, vergelijkt zijn service daarom altijd met auto’s: “Als je een auto koopt, is het bijna vanzelfsprekend dat je lid wordt van de ANWB. Je auto aan de kant van de weg? Balen, maar gelukkig kun je dan een nummer bellen waarbij iemand je te hulp schiet. Zo werkt dat ook voor boten. Er kan altijd iets gebeuren waardoor je stil komt te liggen. Leden zien Botenwacht dan als redder in nood, omdat we zo snel kunnen handelen. Ook in het weekend en ook tijdens vakantieperiodes.”

“De ellende van het stil komen te liggen op water en niks geregeld hebben.”

Botenwacht werkt met een alarmcentrale die je 24/7 kunt bellen. De centrale regelt direct een lokale monteur. De monteur kan het soms telefonisch al oplossen met de booteigenaar. Is dat niet het geval, dan rijdt de monteur ernaartoe. Het grootste gedeelte van stilgevallen boten, wordt dezelfde dag nog op weg geholpen.

Word nu lid van Botenwacht en ga onbezorgd het water op! www.botenwacht.nl