NEDERLAND - De afgelopen corona jaren heeft de watersport zich in en groeiende belangstelling mogen verheugen! Vooral sloepen zijn veel verkocht en nog steeds erg in trek. En heb je dan eenmaal je droomboot gekocht dan wil je deze ook netjes houden.


En dat is op zich best een klusje, want varen is niet moeilijk maar we hebben het allemaal moeten leren. En tijdens dat leerproces is een foutje snel gemaakt.
Koop je de juiste maat fenders dan is een groot gedeelte van deze schade te voorkomen. Fenders zijn langwerpige kunststof “ballen” die de romp van je boot beschermen. Bijvoorbeeld bij het af- en aanmeren aan een kade, ligplaats of wanneer u door een sluis moet.

De fender die langs de romp naar beneden hangt fungeert als buffer tussen de kade of sluismuur en de romp van uw schip. Fenders worden aan de boot bevestigd doormiddel van een fenderlijn. Gebruikt u voldoende fenders dan is de kans op schade aan uw boot zeer gering.

Uiteraard moeten de fenders passen bij uw boot qua kleur en grootte. Daarom zijn fenders is 6 maten te koop en in 6 verschillende kleuren. Variërend van diep donkerblauw (navy) via blauw naar zwart, wit en zelfs antraciet of zilver!

Ook in de maat is keuze. Voor een kleine sloep of boot is bijvoorbeeld de maat 12x45 cm een goede keuze, of 15x58. Is uw boot boven de 8 a 9 meter dan is ook voor die maat een geschikt fender verkrijgbaar. De meeste fenders hebben zowel boven als onder een oog waar de fenderlijn aan vast gemaakt kan worden. Een dropfender heeft alleen aan de bovenzijde een oog. Dit geeft de fender een strakke “design” uitstraling. Wilt u het inwaaieren (teruglopen) van uw boeg opvangen? Daarvoor is een kogelfender uitermate geschikt.

Zou u ook de steiger waaraan u afmeert extra willen beschermen? Dan zijn hiervoor steigerfenders te koop die je kunt vastmaken aan de steiger als extra bescherming. Ook voor de hoeken zijn speciale steigerfenders verkrijgbaar.

Zijn uw fenders oud, vies en beschadigd? Met een setje nieuwe fenders ziet ook na een poetsbeurt van uw boot deze er weer superstrak uit!
Mocht u nadere informatie nodig hebben of gewoon goed advies? De specialisten van Nautic Gear helpen u graag!