HEERHUGOWAARD - Toen NuevoCare in de zomer van 2021 haar intrek nam in het Medisch Innovatie Centrum (MIC) werd al snel duidelijk dat de ambities hoog waren. Nu, net geen 2 jaar later, staat er een uniek zorgcentrum en worden die ambities meer dan waargemaakt. NuevoCare is in een korte tijd uitgegroeid naar een ‘Multi Disciplinaire Zorgverlener’ die zoveel meer biedt dan alleen standaard huisartsenzorg.


Waar traditionele huisartspraktijken zich voornamelijk richten op eerstelijnszorg, heeft NuevoCare het doel om veel bredere zorg te bieden en dus ook tweedelijnszorg. Door deze combinatie zijn de wachttijden korter, is het contact met de patiënt beter en duidelijker, kan er sneller geschakeld worden tussen zorgverleners onderling én kunnen de zorgkosten een stuk lager uitvallen. In het najaar van 2022 is de afdeling ‘Medisch Specialistische Zorg’ gestart en afgelopen voorjaar is gestart met de afdeling Cosmetische Zorg.

Bij NuevoCare moeten de ‘gasten’ zich thuis voelen. Door de vriendelijke ontvangst, in een huiselijke sfeer en onder het genot van een gratis lekkere kop koffie of thee, wordt de laagdrempelige en ontspannen sfeer gecreëerd. Dat deze visie ontvangen wordt op de manier zoals gehoopt, ziet NuevoCare terug in de positieve reacties en de vele online recensies waarin ze met maximale scores beloond wordt.

NuevoCare bestaat inmiddels uit een team van 18 zorgprofessionals die actief zijn binnen de verschillende disciplines en afdelingen van NuevoCare.

Huisartspraktijk


De huisartspraktijk van NuevoCare behoort tot één van de grootste praktijken uit de regio. Door de ruime opzet, voldoende beschikbaarheid van zorgverleners en optimale planning, kunnen de patiënten snel terecht.

Wat kunt u van onze huisartspraktijk verwachten?
● Voldoende tijd en aandacht om u zo goed mogelijk te helpen
● Bloedafname binnen de praktijk
● Hart -en longonderzoek
● Echografie
● Diverse operatieve ingrepen
● Begeleiding chronische aandoeningen
● Psychische ondersteuning door POH-GGZ

Medisch Specialistische Zorg


De afdeling Medisch Specialistische Zorg van NuevoCare is volop in beweging. Niet alleen worden de behandelingen en onderzoeken uitgebreid, ook zullen er binnen enkele weken twee nieuwe stijlvolle behandelkamers gecreëerd worden. Dit om de wachttijden zo kort mogelijk te houden en het aanbod waar mogelijk verder uit te kunnen breiden.

Onderzoeken:
● Longfunctieonderzoek (spirometrie): voor het opsporen van aandoeningen als astma en COPD.
● Slaapapneu: slaapproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Om dat goed in kaart te brengen krijgt u van ons een ‘apparaatje’ met verschillende sensoren mee die uw slaap monitort. Door deze meting kunnen wij zien of er sprake is van slaapapneu en ook bekijken welke behandeling het meest geschikt is.

Behandelingen:

Prikangst
● 1 op de 5 volwassenen heeft prikangst en durft geen bloed te laten prikken of zich te laten vaccineren. Dit is dus niets om u voor te schamen. NuevoCare neemt uw angst serieus en biedt u een oplossing. Wij maken gebruik van lachgas waardoor uw bewustzijn en angstprikkel worden verminderd. Hierdoor kunt u zich wel laten prikken en merkt u daar eigenlijk niets van.

IJzerinfuus
● Bij u is vastgesteld dat u bloedarmoede heeft. In medische termen wordt dit anemie genoemd. U merkt bloedarmoede met name doordat u zich moe voelt. Uw arts heeft met u afgesproken dat uw tekort aan ijzer moet worden behandeld met een ijzerinfuus. Bij NuevoCare bent u snel aan de beurt en krijgt u het infuus in een prettige ruimte onder het genot van koffie of thee onder begeleiding van een enthousiast team.

Vasectomie
● Bij een sterilisatie onderbreken we de zaadleiders. De medische term hiervoor is vasectomie. NuevoCare voert deze behandeling uit in een ontspannen sfeer en met veel ervaring.
● Korte wachttijd van ongeveer een week.

Diverse andere ‘medische ingrepen en behandelingen’:
● Carpaal tunnelsyndroom
● Trigger vingers
● Spataderen
● Bloedafname & vaccinatie onder lachgas

Cardiologie:
● Sinds 1 juni 2022 heeft NuevoCare in Heerhugowaard ook een afdeling cardiologie. Deze richt zich met name op patiënten met pijn op de borst, thoracale pijn en hartritmestoornissen. Ook voor hartfalen en begeleiding na een hartinfarct zijn patiënten van harte welkom bij NuevoCare. De cardiologie afdeling beschikt over tal van onderzoeksmogelijkheden zoals bloedonderzoek, ECG, Holter, Echografie, Fietsergometrie en 24-uurs ambulante bloeddrukmeting. Voor invasieve onderzoeken zoals hartkatheterisaties heeft NuevoCare korte lijnen met diverse ervaren en gerenommeerde ziekenhuizen.
● Er is een wachttijd van ongeveer 1 week.

kleine chirurgie:
Moet u een behandeling ondergaan zoals het verwijderen van een vetbult, cyste of moedervlek, het plaatsen of wisselen van een spiraaltje of implanon en moet u hier te lang op wachten? Dan kunt u hiervoor ook kostenloos bij ons terecht, ook als u niet bij onze huisartsenpraktijk bent ingeschreven. Wij declareren de behandeling bij uw zorgverzekering. Kijk voor de mogelijkheden op onze website onder het gedeelte kleine chirurgie onder huisartspraktijk.

Cosmetische Zorg

De afdeling Cosmetische Zorg van NuevoCare is ontstaan uit behandelingen die voortkwamen uit de Medisch Specialistische Zorg maar niet altijd een ‘medisch’ karakter hebben. De behandelingen die uitgevoerd worden binnen de Cosmetische Zorg, worden allemaal gedaan door gekwalificeerde zorgverleners en alle behandelingen vinden plaats onder één dak.

Voor welke cosmetische zorg kunt u bij ons terecht?
- Ooglidcorrectie
- Behandeling van zweetoksels, handen en voeten
- Schaamlipcorrectie

NuevoCare
W.M. Dudokweg 55, 1703 DC Heerhugowaard
072 843 5470

info@nuevo.care


Dit artikel is eerder gepubliceerd in onze zomereditie van Updateinfo@nuevo.care