HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft de eerste zege in de kampioensgroep te pakken. De jonge ploeg van trainer/coach Ywan de Mees toonde in de thuiswedstrijd tegen VNS United het nodige karakter door een 1-3 achterstand ongedaan te maken en met 4-3 te zegevieren. Een glansrol was er voor topscorer Steije Kee die drie doelpunten voor zijn rekening nam.


De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam binnen vijf minuten via Steije Kee op voorsprong die de bal onberispelijk in de verre hoek schoot. Halverwege de eerste helft had FC Marlène een fase waarin het minder goed liep. Men leed te makkelijk balverlies en keeper Mika Spigt had drie puike reddingen nodig om zowel Adil Boukris als Mohamed Mouziz van het scoren af te houden. Toch waren het die twee spelers die het duel deden kantelen. Aanvoerder Boukris soorde binnen een minuut tweemaal en de handige Mouziz bracht de ruststand op 1-3.

FC Marlène weigerde echter te capituleren en ging na de rust vol de strijd aan. Defensief gaf men niet al teveel meer weg en werd met name Mouziz aan banden gelegd en voorin kon men immer rekenen op Kee, die de stand met twee puntgave treffers weer gelijk trok, ondermeer door een fantastische assistvan keeper Spigt. Een minuut na de gelijkmaker was het Colin Kamp, die na een ongelukkige eerste helft na de rust een veel betere indruk maakte, met aan afstandschot voor een voorsprong, waarbij de VNS-keeper overigens niet vrijuit leek te gaan. Met voormalig Marlène-speler Martin van Eeuwijk als meevoetballende keeper probeerde VNS United er nog wat uiit te halen, doch FC Marlène bleef soeverein overeind: 4-3.

FC Marlène klimt door de zege over VNS United naar de zevende plaats. Komende vrijdag spelen de Heerhugowaarders opnieuw thuis als men de nummer twee in de stand, Os Lusitanos, ontvangt.