HEERHUGOWAARD - De FC Marlène vrouwen nemen van 19 t/m 22 december deel aan de Futsal Women’s European Champions in Spanje. De ploeg van trainer Mo Bouchibti speelt daar onder andere tegen de landskampioenen van Spanje (Burela FS), Italië (Bitonto C5) en Portugal (SL Benfica).


Final 4

Het toernooi wordt gespeeld in een Final 4 constructie. Na een poulefase spelen de nummers 1 en 2 in de grote finale om de Europese titel.

Grootmachten

De drie tegenstanders zijn ware grootmachten in vergelijking met FC Marlène. De speelsters zijn veelal full-prof, trainen 4-5 keer en wedstrijden worden veelal live uitgezonden op de landelijke televisie. Wedstrijden onder hoge weerstand zijn voor het team een prachtige uitdaging.

Programma

• dinsdag 19 december 2023 - 20:30 uur
Burela FS - FC Marlène

• woensdag 20 december 2023 - 18:00 uur
Bitonto C5 - FC Marlène

• donderdag 21 december 2023 - 18:00 uur
FC Marlène - SL Benfica

• vrijdag 22 december 2023 - 20:30 uur (finale)
nummer 1 - nummer 2

Blessures

De Heerhugowaardse formatie kampt dit seizoen met de nodige blessures. Mila Wittebrood, Chantal Hendriksen en Maggy Chapel zijn langdurig afwezig. De inzet van topscorer Simone Hand is nog twijfelachtig.

Toch gaan de FC Marlène vrouwen met een goed gevoel richting Spanje. Het staat fier bovenaan in de Eredivisie en is daar nog ongeslagen. En ook aanwinst Niekie Pellens begint steeds beter haar draai te vinden.

Acties

Omdat dit alles helaas niet gratis en voor niets is, organiseren de vrouwen een aantal acties om de Europese droom te ondersteunen.

Zo organiseert de selectie samen met Restaurant Gewoon Lekker op maandag 4 december een onbeperkt proevenavond. Een groot deel van de inkomsten komt ten goede aan de reiskosten. Lokale band ‘The Modest Tree’ ondersteunt de avond muzikaal.

Daarnaast is het mogelijk om een donatie te geven. Elk bedrag wordt enorm gewaardeerd!

Meer informatie en reserveren kan via de website:
https://www.fcmarlene.nl/spanje/