BURELA - De vrouwen van FC Marlène hebben ook de tweede wedstrijd in de Futsal Women's European Champions in Spanje met ruim verschil verloren. Na de 6-0 nederlaag tegen het organiserende Burela FS volgde woensdagavond tegen de Italiaanse kampioen Bitonto C5 zelfs een nederlaag met dubbele cijfers: 13-0.


Met de grote nederlagen was rekening gehouden bij de Heerhugowaardse formatie van trainer Mo Bouchibti. Men speelt deze week aan de Noord-Spaanse kust louter tegen full-profs die dagelijks trainen tegenover de twee trainingen die FC Marlène per week heeft. De Italiaanse kampioen was duidelijk van plan snel zaken te doen en het tempo lag duidelijk een maatje te hoog voor FC Marlène dat bij rust reeds tegen een 7-0 achterstand aankeek.

In tegenstelling tot in de wedstrijd tegen Burela FS toen men nauwelijks over de middellijn heen kwam wist de nederlandse kampioen en bekerwinnaar zich tegen de Italianen wel degelijk kansen te verschaffen. Zo waren ondermeer Zoyla Barendse en Niekie Pellens dicht bij een treffer, maar ontbrak net het geluk. Uiteindelijk stopte de teller bij dertien treffers en dat is zeker geen schande tegen deze Europese grootmachten waarvan Benfica, dat woensdag met 1-3 verloor van Burela FS, vanavond de laatste tegenstander is in de groep.

Dit duel begint om 18.00 uur en is via de livestream te volgen: https://futsalwec.com/en/live/

Photographers: Sabela Blanco & Silvia Rubal (CD Burela FS)