CHISINAU - De gemeente Dijk en Waard heeft laten weten de uit Sint Pancras afkomstige voetballer Donny van Iperen, die sinds zaterdag in coma ligt in een ziekenhuis in Moldavië, te steunen in een poging hem zo spoedig mogelijk naar Nederland te halen voor verdere behandeling. Dat lag moeilijk aangezien Van Iperen geen Nederlandse zorgverzekering had. Bij monde van loco-burgemeester Falco Hoekstra liet de gemeente weten zorg te dragen voor een spoedige inschrijving zodat hij in eigen land verder behandeld kan worden.


De 27-jarige verdediger kwam afgelopen zaterdag bij zijn nieuwe club FC Zimbru Chisinau keihard in botsing met de keeper van tegenstander Dinamo-Auto. Ondanks dat de eerste berichten positief bleken ligt hij sindsdien in coma op de neurolgische afdeling in een ziekenhuis in Chisinau.

Het is echter nog niet duidelijk wanneer Van Iperen terug kan komen naar Nederland. Zijn komst hangt af van de beschikbaarheid van een speciaal ambulancevliegtuig dat de voetballer naar Nederland moet brengen. Joey van Iperen, de broer van Donny, liet gisteren al weten dat de steun van de club en supporters groot was en kan nu dus ook rekenen op steun van de gemeente Dijk en Waard en de Nederlandse spelersvakbond VVCS. De familie hoopt van harte dat men Van Iperen morgen naar Nederland kan vervoeren.

Donny Van Iperen begon met voetballen bij SV Vrone in zijn woonplaats Sint Pancras en doorliep de jeugdopleidingen van Haarlem, Hollandia, AZ en SC Cambuur. In augustus 2016 maakte hij zijn profdebuut voor Telstar waarvoor hij in drie jaar 78 wedstrijden speelde. Nadien kwam hij uit voor Go Ahead Eagles en AE Karaiskakis (Griekenland) om afgelopen zomer de overstap te maken naar Zimbru Chisinau.