OUDORP - De derby in de 1e Klasse A tussen Kolping Boys en LSVV is nooit een echte wedstrijd geworden. De Oudorpers profiteerden optimaal van een totale off-day bij de Langedijkers en wonnen met ruim verschil.

En zo werd het voor trainer Rob Klanker van Kolping Boys een prettig weerzien met zijn oude club. Zijn opvolger, Gidon Reinders Folmer, zag de laatste weken goede dingen van zijn ploeg, maar de ontluisterende nederlaag in Oudorp geeft stof tot nadenken tijdens de voetballoze periode. LSVV kwam er namelijk geen moment aan te pas op Sportpark De Nollen waar Klanker blijkbaar had geleerd van de derby die zijn ploeg een week eerder speelde tegen AFC '34.

Toen stond Kolping Boys binnen mum van tijd op een kansloze 3-0 achterstand, nu wist men LSVV in iets meer dan een half uur te deklasseren. De Langedijkers gaven hier zelf alle aanleiding toe door van meet af aan apatisch te verdedigen. Zo kopte Floris Kemps al binnen vijf minuten de openingstreffer tegen de touwen en kon even later Ruben van Baar doeltreffend uithalen. Uitblinker Dennis Konijn en Lars Rouppe van der Voort voerden de score verder op met een 4-0 ruststand tot gevolg.

Reinders Folmer wisselde na een half uur al en deed daar in de rust nog twee wissels bij, maar veel soelaas bracht dat niet. De tweede helft was namelijk vijf minuten op gang toen Konijn zijn tweede van de middag maakte. Kolping Boys nam daarna duidelijk gas terug en zodoende kon Boy Kansen nog de eer redden voor de Langedijkers al was dit slechts een doekje voor het bloeden: 5-1.

Kolping Boys komt nog eenmaal in actie voor de winterstop als men komende zondag de inhaalwedstrijd bij Vitesse '22 speelt. LSVV hervat de competitie op 22 januari met een uitwedstrijd bij IVV.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie