HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV hebben zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd voor handhaving in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Theo Krom haalde in Waardergolf flink uit tegen E&O 2 en won met liefst 20 doelpunten verschil: 34-14.


Na vijf nederlagen in de laatste zes wedstrijden was de situatie penibel geworden voor KSV dat ook graag in zijn tweede seizoen in de Tweede Divisie wil overleven. Beseffend welk belang er op het spel stond bleek de Krom-equipe in eigen huis bijzonder scherp te zijn. De trainer zag dat zijn ploeg gretig aan het duel begon, al snel een voorsprong pakte, al deden de gasten uit Emmen in de eerste helft nog redelijk mee, getuige de ruststand van 15-9.

Na de pauze blek KSV echter niet meer te houden. Defensief stond men als een huis en gaf men nauwelijks iets weg terwijl de doelpuntenmachine op volle toeren draaide. Daarin was een glansrol weggelegd voor Shannen Ursem, die dit seizoen de nodige blessureleed kende. Na haar rentree vorige maand bleek zij tegen de Drentse ploeg niet te houden met liefst twaalf treffers. Mede daardoor liep KSV gestaag uit om uiteindelijk met 34-14 te zegevieren.

Met nog drie wedstrijden te gaan is KSV nog niet helemaal veilig, maar wist HET wel alvast een goede stap richting handhaving te zetten. Komende zondag 24 maart gaat de Kruizer ploeg op bezoek bij VZV 3 in 't Veld.

KSV DS1 - E&O DS2 34-14 (15-9)

Topscorers KSV: Shannen Ursem (12) Romée Balm (6), Romy Brink (6), Bibi Mol (3), Jacquelne Köhne (2), Sam Wagenaar (2), Minke van den Bos (1), Judith Groot (1), Jackie Heibloem (1).