HEERHGOWAARD - Wisselende resultaten dit weekend voor de Heerhugowaardse ploegen waar Reiger Boys flink uithaalde, KSV een broodnodige zege behaalde en SVW '27 en Hugo Boys weinig opschoten met een gelijkspel.

Reiger Boys had zaterdag geen kind aan het zwakke OFC uit Oostzaan. Na een 4-0 ruststand wist de derdeklasser een onvervalste negenklapper te produceren (9-0). Dave van Dekken en Chris Coesel scoorden ieder drie maal. De overige doelpunten kwamen op naam van Timo Blind, Jermaine Pichotte en Floyd Groet.

Een klasse lager, in 4A, verzuimde SVW '27 om een stapje dichterbij de huidige nummer twee in de stand, DZS, te komen. Tegen middenmoter WSV '30 lieten de groen-zwarten twee dure punten te liggen. Na een achterstand opgedaan in de eerste helft wist Jordi Smit nog een punt te redden (1-1).

Op zondag hield Hugo Boys een punt over aan het uitduel met directe concurrent Ilpendam. De ploeg van Ron Weinbrecher kwam via Bob de Wit al snel op voorsprong, maar moest toch de gelijkmaker toestaan (1-1). Hugo Boys houdt daardoor in 3B nog twee ploegen onder zich.

KSV behaalde tegen hekkensluiter Beemster eindelijk wee eens een broodnodige zege. Routinier Yucel Gundogde stelde met twee treffers voor de rust de zege veilig voor de ploeg uit 't Kruis (2-0).

Vrouwen
In de hoofdklasse vrouwen leed Reiger Boys VR1 een schlemielige thuisnederlaag tegen SSS. Na een vroege achterstand maakte Mila Stevens na een kwartier gelijk. In de slotminuut verloor de ploeg van trainer De Block door een benutte strafschop van de gasten (1-2)