BROEK OP LANGEDIJK - In een duel waarin aansluiting met de top van de 1e klasse op het spel stond heeft BOL zaterdag met 2-0 gewonnen van ZOB. Het werd een stevig en spannend inhaalduel op "Het Bolwerk" die pas in de uiterste slotfase beslist werd.

Scheidsrechter Stuurman moest soms alle zeilen bijzetten om dat er tijdens het duel om elke meter gestreden werd. BOL kwam uiteindelijk tien minuten voor de rust aan de leiding. Na een overtreding op Daniël Vos mocht Timon Plak aanleggen voor de vrije trap die hij op het hoofd van Bas Jonker wist te leggen.

Nadien ging het over en weer waarbij ook de gasten uit Zuidoostbeemster enkele goede kansen kregen. Men dacht ook te scoren, maar tot ontsteltenis van ZOB werd dit doelpunt wegens buitenspel afgekeurd waarna BOL het duel in de uiterste slotfase besliste toen Vos de bal in het lege doel kon werken na een voorzet van de net ingevallen Tjardo Pols.

BOL staat na vier wedstrijden op zeven punten en heeft daarmee slechts drie punten achterstand op koploper Roda '46. Er staat een druk weekje op het programma voor de ploeg van Erwin Tump. Komende dinsdag gaat men voor de beker op bezoek bij Kolping Boys en zaterdag speelt men in de competitie opnieuw thuis tegen het laag geklasseerde VV Nunspeet.